perjantai 18. tammikuuta 2008

Papercrafts ja ensimmäinen "oikea" lankeemus

Mulle tulee tällainen amerikkalainen paperiaskartelu lehti Papercrafts, tilasin sen joskus alkusyksystä ihan suomalaisen Lehtiapajan kautta. Tämä ilmestyy kai 8 kertaa vuodessa, tämä taisi olla toinen mulle tullut numero. Itse lehdestä mä en ihan kamalasti tykkää, se on suurimmaksi osaksi mainoksia, itse asiaa on varmaan sivumäärästä korkeintaan puolet. Syy miksi esittelen lehteä täällä on se, että löysin siitä erään mainoksen tuotteesta josta en ollut kuullutkaan, ja ihmettelen miten olen tullut toimeen ilman sitä... (;oD)
Nimittäin Rub-Onz. Jokainen kortintekijä ja skräppääjä tuntee ihan varmasti rub-onit eli siirtokuvat, mä itse ainakin tykkään niistä kovasti vaikkei viime aikoina niitä paljon korteissa ole näkynyt. Mutta sitä minä en tiennyt että niitä voi tehdä itse! Eli noi Rub-onzit on A4 arkkeja joille voi tulostaa, piirtää tai jopa leimata ja sitten siirtää sen siirtokuva periaatteella projektiin. Itsellä tuli ihan ensimmäisenä mieleen tekstit; olen ennenkin tehnyt tietokoneella tekstejä kortteihin mutta toihan on siis ihan loistava tapa siirtää teksti suoraan jollekin ihanalle kuviopaperille joka ei mene tulostimesta läpi ja tekstit voi tehdä aina erilaisella fontilla ja just sen värisenä ja kokoisena kuin haluaa. Ajatelkaa miten paljon säästää kun ei jokaista tekstileimasinta tarvitse erikseen ostaa, ja saa tehtyä jopa suomenkielisiä pitkiä tekstejä jotka aiemmin ei ole mahtuneet kortteihin... Mä eilen vähän googletin tietoja tuosta ja ainakin amerikkalaisissa blogeissa oltiin hyvin tyytyväisiä tuotteeseen. Joten mä sitten menin ja tilasin... Vaikka olen ostolakossa.... Yritän olla lankeamatta enää... ;o) Noilta valmistajan sivuilta on tarkempia käyttö ohjeita ja sieltä voi myös tilata...

4 kommenttia:

maiju kirjoitti...

Mä olen todennut saman, että lehdissä on suhteellisen paljon mainoksia juttuihin nähden. Tosin olen kyllä monesti löytänyt lehdistä tosi kivoja ostospaikkoja ja niistä kyllä löytää ne uutuustuotteetkin, jos ei ole vielä netistä niitä ehtinyt siihen mennessä löytää :)

Näytit ostaneen 50 arkin pakkauksen... Et myisi mulle paria arkkia kokeilukäyttöön kun ne tulevat :)

Heli Matero kirjoitti...

Kuulostaa tosi hyvälle tuotteelle. Ärsyttää tosiaan kun ei aina ole sopivaa tekstiä. Täällä myös siirrytään sinun ostojonoon...hih hih.

Laura kirjoitti...

Tosi hieno idea tuo!!! Onneksi pakkaus on sen verran kallis että jää nyt ainakin ostamatta. huih!

Amerikkalaisissa lehdissä on tosiaan kyllä puolet mainoksia. Aussi korttiaskartelulehdet on aivan ihania. Suosittelen kyllä niitä amerikkalaislehtien sijaan..

Minnis kirjoitti...

Juu, eiköhän niistä jokusen arkin voi myydäkin, kunhan tulevat. Jos mitään 'lisäkuluja' (tulli??)ei tule, arkin hinnaksi muodostuu vähän vajaa 2 dollaria postikuluineen. Mutta ainakin korttitekstejän mahtuu arkille kymmeniä... Niin ja Laura, jossain australialaisessakin blogissa kehuttiin tätä, sitä voi siellä jo jossain olla myynnissä? näitä on myös neljän arkin pakkauksia.