perjantai 8. helmikuuta 2008

Rub Onz ohjeen tynkää

Rub-Onzit tipahtivat äsken luukusta vihdoinkin, tasan 3 viikkoa kesti.... Ihan pakko oli heti testata, ja yritän tehdä samalla ohjetta, kun musta tämä on eka kokeilujen jälkeen ihan loistava tuote!

1. Näitä on siis kaksi erilaista arkkia, toiseen tulostetaan haluttu teksti tai kuva PEILIKUVANA, tärkeää ainakin teksteissä. Toinen on liima-arkki. Tulostus asetuksista valitaan tulostuspaperiksi valokuvapaperi ja tulostuslaaduksi paras mahdollinen, ja ainakin omassa tulostimessani samasta paikasta löytyy myös tulostus peilikuvana mahdollisuus.


2. Sen jälkeen liima-arkista leikataan hivenen tekstiä isompi pala, ja liimataan halutun kohdan päälle, tärkeää ettei jää ilmakuplia. Koko arkin tietysti voi liimata kerralla, mutta uskoisin helpompaa olevan liimata sileästi pikkupaloja. Englanninkielisessä ohjeessa kehoitettiin odottamaan 15min ennen kuin yrittää siirtää kuvaa, itse en ihan näin kauan odottanut, mutta varmaan jos isoja alueita kerralla siirtää niin ehken kannattaakin se aika odotella. (kokeilujen syvällä rinta äänellä myös tosi tosi pienissä teksteissä kannattaa odotella jonkin aikaa, muutoin tarttuu teksti väärään kalvoon..)3. Sitten leikataan siirrettävä alue mahdollisimman läheltä reunoja, poistetaan liima-arkin kalvo (pitkät terävät kynnet olisi avuksi tässä, kalvo on tosi ohutta ;o)) ja laitetaan kuva paikoilleen haluttuun kohtaan.4. Sitten vaan raaputetaan kuva kiinni normaaliin siirtokuva tapaan.

5. Ja tadaa, se on siinä! Jonkin verranhan ne reunukset kiiltelee, niinkuin yleensäkin siirtokuvissa, mutta ei musta mitenkään pahasti.
Tämähän on hivenen monimutkaisempi teksteissä, kuin esimerkiksi se safmat, mutta safmattia ei voi käyttää lasertulostimissa, tätä voi. Ja tähän voi ilmeisesti leimatakin, en vaan osaa sanoa miten leimakuvan väritys onnistuu, tuskin ainakaan millään akvarellitekniikalla, tussiväritys voisi onnistuakin. Ainakin vielä toistaiseksi olen hyvin tyytyväinen ostokseeni, nämä on ostettu suoraan valmistajalta.

7 kommenttia:

Laura kirjoitti...

Oli tosi hieno kyllä että ne toimii niinkuin pitikin! varsinkin kun niitä sinulle tuli melkoinen nippu. hihii! :) Tosi käteviä!

Maissi kirjoitti...

Miten tulostit tekstin peilikuvana ja minkälainen tulostin pitää tuossa olla?

maiju kirjoitti...

Olisin laittanut sulle sähköpostia, mutta sulla ei tainnut olla osoitetta sivullasi... Laitatko mulle?

Minnis kirjoitti...

Maissille; mulla on ihan tavallinen hp:n monitoimilaite (skanneri-kopio-mustesuihkutulostin), valmistaja lupaa tuotteen toimivuuden mustesuihku ja lasertulostimissa. Mun tulostus valikossa on kohta laitteen ominaisuudet, jossa voi valita siis paperi laadun ja tulostustarkkuuden ja sen halutaanko tulostus peilikuvana, varmaan valikot vaihtelee laitekohtaisesti, mutta ainakin uusimmissa tulostimissa luulisin tuon peilikuva vaihtoehdon olevan vakiona. Jos haluat lisätietoja, kysy; minnis76@gmail.com
Maijulle laitan kohta postia..

Maissi kirjoitti...

Kiitos vastauksesta, mulla voisi olla tuo ominaisuus, koska jouluna ostettiin tämä laite.

Oliveria kirjoitti...

Heissan, Minnis! Meinasin kirjoittaa kommenttia tästä, mutta laitankin meiliä :) Vaikuttaa näppärältä jutulta.
Oliveria

Oliveria kirjoitti...

Helou! Minä en löytänyt meidän suht'hyvästä Pixmasta tuota tekstin peilikuvaominaisuutta... mutta tein tekstin, tulostin, skannasin ja tämän skannatun kuvan meidän tulostinkin suostui kääntämään peilikuvaksi. Joka tapauksessa - tykkään kovasti! Kiitos avustasi :)