keskiviikko 9. heinäkuuta 2008

Säilytysjärjestelmä ez-mount leimoilleni

Pitkään olen miettinyt miten kannattaisi säilyttää ez-mountatut leimasimet; cd-kotelot on tietty hyvät mutta kun leimoja alkaa olla niin paljon... Säilytin vähän aikaa niitä kansiossa sellaisissa tanda stampsin akryylileimasimille tarkoitetuissa alustoissa (vähän niinkuin piirtoheitin kalvoa), mutta en tykännyt... Törmäsin aikaa sitten jossain sellaiseen säilytysjärjestelmään jossa oli pleksilevyjä kannellisessa laatikossa, se oli sellainen 'jatkettava' sarja, ja ihan näpsän näköinen, ei siis missään kansiossa vaan pystyssä ja levyt oli nostettavissa yksi kerrallaan laatikosta pois. Oli ihan kamalan kätevän näköinen mutta hinta oli ihan kamala, jostain jenkkilästä vielä että olisi tullut ihan julmetusti hintaa jos niitä olisi alkanut hankkimaan. Tänään löysin muutamia muovilaattoja jotka olen joskus muinoin kantanut tänne vissiin jotain decoupage juttua ajatellen, ne on oikeasti jotain ylijäämä lattialaattoja jostain seitkytluvun alusta, mutta hyvin tarttui ezmount niihin ;o) oikean kokoinen laatikko on vielä hakusessa, pitäisi saada kansi siihen päälle sopimaan ettei leimarukat pölyyntyisi, mutta muuten olin oikein tyytyväinen, jos laatikkoa ei liian täyteen laita niin nuo on tosi helposti selattavissa. Ja mikä parasta, tämäkään säilytysjärjestelmä ei maksanut yhtään mitään, ja noita laattoja on vielä iso laatikollinen odottamassa vain mua ja mun leimoja...

12 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä idis!

Anonyymi kirjoitti...

Kätevää! :)

baula kirjoitti...

Kätevän näkönen systeemi.. :)

Hilkka kirjoitti...

Tosi hieno systeemi :))

Anonyymi kirjoitti...

Itsellä ne "paneelit" käytössä ja kansiossa. Jos kansiota kuljettaa mukana saa olla tarkkana ettei mitään putoa. Tosin viimeaikoina olen ottanut vain pelkät "paneelit" mukaan muovilaatikkoon. Tuollainen olisi varmasti käytännöllisempi.

Anonyymi kirjoitti...

Kätevän näköinen säilytyssysteemi, mutta eihän nuo muovilaatat vaan ole asetaattipohjaisia?
Ez-mountista on ollut jossain askartelufoorumeissa varoitus, että se reagoi kemiallisesti joidenkin muovilaatujen kanssa parissa viikossa niin, että liimauksesta tulee pysyvä, etkä enää saa leimasimiasi rikkomatta irti tuosta pohjasta.
Ez-mountin valmistajan sivuilta suora lainaus:
The manufacturer of EZ mount (Sunday International) has just posted this warning to their website:

Please Note: It is not recommended that you
store any of your EZMount Stamps on Acetate Sheets. Acetate is made with
chemicals that will react with EZMount and any other cling cushion type
product, making an almost permanent bond between it and the cling.

En nyt löydä sitä suomalaista keskustelua tuosta, mutta ajattelin tämän tänne laittaa, ettei tule yllätyksenä tuollainen homma.
(Voihan olla, että tuo muovilaatu sopii erinomaisesti tuohon hommaan)
Asian voisi tietty testata ensin pienellä palalla ez-foamia:että tarraako ajan kanssa liiankin lujaa kiinni.
"Väärää" muovilaatuakin voi käyttää, jos laminoi pinnan.
Näin luki jossakin amerikkalaisella askartelufoorumilla...

Minnis kirjoitti...

Anita, olen itsekin tuon varoituksen nähnyt jossain, jotenkin silloin kehkeytyi sellainen mielikuva että ne tarkoitti piirtoheitinkalvoa? En tosiaan tiedä onko noissa laatoissa asetaattia, ne kun on niin tosi vanhoja (mummolan vanhaa vinttiä on rempattu joskus 60-luvun lopulla, ja sielllä oli k.o. laattoja lattiassa). Mutta kokeillaan :o), voishan ne kyllä tietysti päällystää jollain kivalla kontaktimuovilla jossa ei ole asetaattia.

Anonyymi kirjoitti...

Joo en tiedä tuon muovin suhteen, mutta nuo eri muovilaadut saattavat reagoida ikävästi keskenään.
Sen sain huomata kun Finnstamperilta tuli akryylileimasimet Minigripp-pusseissa ja osan niistä jätin niihin alle kahdeksi viikoksi, niin ne oli jo tarttuneet tosi lujaa kiinni siihen pussin muoviin ja oli ihan tahmeita.
Leimatessa yhden pinnasta myös irtosi ihan pieniä paloja.
(Unohdinkin informoida Finnstamperin Saria, että voisi varoittaa asiasta, ettei niitä leimasimia pidä niissä pusseissa säilyttää.)

Anonyymi kirjoitti...

Mulla kans vähä kilahti kellot, kun näin tän sun säilytyssysteemin. Olen nimittäin töiden puolesta joutunut ko. näköisen laatan kanssa tekemisiin, koska niissä on usein asbestia, ja korjaustöissä ko. pinnat on purettava erityisenä asbestityönä... Laitan sulle tällaisen linkin sivulle, jossa kerrotaan remontista, jossa tuon näköistä laattaa on nimenomaan purettu asbestipurkuna... http://www.raahe.info/kirkkokatu.20/lattiaremontti.html

Minnis kirjoitti...

Tarkoititko paula että tuossa itse laatassa voisi olla asbestia? Mä kun olen ollut siinä uskossa aina että asbestia on niissä eristeissä ja kiinnitysaineissa millä noita on aikoinaan kiinnitetty paikoilleen. Nämä laatat kun on käyttämättömiä?

Anonyymi kirjoitti...

Oho, tosta osoitteesta jäi osa pois. Tota sivua ku rullaa alaspäin ni siellä lukee niistä...
http://www.raahe.info/kirkkokatu.20/lattiaremontti.html
Eli tossa tekstis lukee just et purettaessa voi lähtee sitä asbestia. Mäki olen ymmärtäny, et ei niistä ehjinä pitäs sitä lähtee. Ja nähtävästi niissä kiinnitysaineissakin on voinut olla asbestia. Ennenhän oli silitysraudan alusetkin asbestia... Ja sitähä oli/on vaikka missä rakennustuotteissa (vanhois)

Anonyymi kirjoitti...

No se .html pääte ei vieläkää näy kunnolla osoitteen peräs... =(