perjantai 7. maaliskuuta 2008

Ensi kokemuksia Prismacoloreista

Mietin että teenkö tätä postausta ollenkaan, mutta kun korttirintamalla ei ole oikein mitään raportoitavaa kun peukalo on siirtynyt keskelle kämmentä sillä saralla (toivon mukaan väliaikaisesti...), niin ihan vaan blogia päivittääkseni kerron vähän ensikokemuksia näistä uusista kynistäni, jotka sain siis maanantaina, tulivat täältä. Kynien ostoa mietin tosi kauan, luin niistä ensimmäisen kerran jo viime kesänä jostain amerikkalaisesta blogista, ostopäätöstä jarrutti kynien hinta pääasiassa ja ehkä sekin kun tiedän olevani 'helposti-kaikesta-innostuva-ja-vähän- ADHD' mitä tulee askartelutarvikkeisiin... Heh.. Yritin kyllä oppia vesitekniikoita (vesivärit ja akvarellikynät yms..), mutta kun oman työn jälki ei lainkaan miellyttänyt useimmiten silmää, oli lähes pakko lähteä jotain muuta yrittämään... Kyniin oli kaksi vaihtoehtoa; nuo prismacolorit tai Derwentin coloursoft kynät jotka toimivat samalla tavalla (sittemmin olen törmännyt myös merkkiin Faber castell polychromos joka kanssa toimii samalla tavalla), huomasin joitain aikoja sitten että tuolla mistä tilasin oli noista prismacoloreista 51% alennusta joten sitten menin ja tilasin... Maanantaina siis sain paketin itselleni aika pitkän odotuksen jälkeen, viipyi tullissa ja sitten tämä erinomainen kuriirifirma piti niitä vielä pari viikkoa itsellään, kun eivät kuulemma käy näillä pikkupaikoilla kuin kerran viikossa, sappi kerkesi jo kiehua aika moneen kertaan... Joka tapauksessa maanantaina pääsin sitten testailemaan, kynäthän tulevat teroittamattomina joten ensin oli aika hirveä teroitus urakka (kyniä kun tuli 132 kappaletta), teroitusvaiheessa olin jo epätoivoinen, nimittäin luulisi, että kun kyseessä on niinkin kalliit kynät kuin nämä, että ne olisivat laadukkaita, mutta nämä pirulaiset ei olleet, terät katkesivat jatkuvasti, ainakin parisenkymmentä kynää lyheni melkein puoleen väliin ja kahdesta kynästä jäi vain noin 5cm jäljelle teroituksen jälkeen. Meinasin jo lähettää ne kiukkuisena takaisin, laitoin äkäisenä meiliä tuonne ostopaikkaan ja sieltä tuli melkein välittömästi pahoittelut, ja käskivät laittaa 'viallisten' kynien numerot ja että tottakai laittavat niiden tilalle uudet, joten sieltä on nyt tulossa 21 uutta kynää :OD! Ainakin asiakaspalvelu on hyvää tuolla...
No, sitten asiaan ;o), Prismacolorien väritysohjeita on netti pullollaan, joten sellaista en viitsi tehdä, valotan vain omia kokemuksiani. Eli käytännössä tarvitsee vain kynät, paperistumppeja ja hajutonta tärpättiä tai jotain muuta öljyväriohenninta esim. Sansadoria, itselläni on ihan tavallista HanArtin hajutonta tärpättiä (iso pullo 4€). Paperistumppeja mulla on kahdenlaisia, toisissa lukee Made in China ja toisissa Made in Taiwan, voisin vaikka vannoa, että väri leviää huomattavasti paremmin noilla Taiwanilaisilla. Papereita olen monenlaisia kokeillut viime päivinä, ja ihan kaikista parhaaseen lopputulokseen olen itse päässyt 'valokuvakartongilla', siis sellaisilla kartonki lehdillä joita myydään valokuvakansioiden sisuslehdiksi. Jotkut sileät akvarellipaperit käyvät myös, mutta värit leviävät huonommin.
Vasemmanpuoleinen possu oli ihan ensimmäinen yritys värittää koko kuva prismiksillä, ja lopputulos oli huomattavasti parempi kuin aikoinaan ensimmäinen värittämäni kuva akvarelli puuväreillä.. Oikean puoleinen possu on ensin väritetty promarkereilla ja sen jälkeen possua on vähän varjosteltu prismiksillä, housuja en viitsinyt varjostaa, kun ilmapallot jo menivät pieleen. Kaikista vaikeinta on mielestäni osata laittaa oikea määrä väriä reunoille, jos laittaa liikaa, kuvasta tulee 'suttuinen' ja kynän jälki jää näkyviin (kts. possun punainen ilmapallo) ja jos laittaa liian vähän, jää haileaksi, itse laitan aina vain vähän, ja lisäilen sitä mukaa miltä näyttää, nimittäin tuohon voi lisätä monia monia kerroksia, paperin siitä kärsimättä. Kuvan värittämiseen menee ihan huomattavasti enemmän aikaa kuin esim. akvarelli puuväreillä väritämiseen, mutta itse pääsen sillä parempaan lopputulokseen, värit on jotenkin paljon helpompi hallita kuin vesitekniikoissa, ei siis leviä niin helposti.
Tämä Pennyn kissa, jonka olen vaihdossa saanut, onnistui aika hyvin mielestäni, siihen tuli jo vähän ilmettäkin, olen nähnyt kauniimminkin väritettyjä kuvia tästä, mutta en usko että olisin itse osannut tätä paremmin värittää muilla kokeilemillani tekniikoilla.
Ja tämä pääsiäis tilda onnistui tähän astisista kokeiluista parhaiten, tämä on juuri sille valokuvakartongille leimattu (vaihtokuva), tästä tunsin ihan onnistumisen iloa!

Kaikenkaikkiaan pidän paljon uusista kynistäni, tekniikka ei ihan täydellisesti ole vielä hallussa mutta kai sitä tekiessä oppii koko ajan lisää. Ja nämähän käyvät oikein hyvin myös promarker väritettyjen kuvien varjostukseen, jolloin kuvan värittämiseen menevä aika lyhenee. Uusia Promarkereitakin olen tilannut, odottelin kovasti niitä jo tänään saapuviksi, ne on postitettu englannista jo maanantaina, mutta tänään ei vielä ole tullut minkäänlaista postia, yleensä posti tulee jo aamupäivällä, joten ne kai nököttää tuolla naapurissa maanantaihin asti (tän kaupungin posti on tuossa tien toisella puolella...)
Aika erikoista jos todella ei minkäänlaista postia tule, mulle tulee ihan joka päivä yleensä jotain, sitä paitsi perjantaisin ilmestyy yksi ilmaisjakelulehti, ja sen ainakin olisi pitänyt tulla...

9 kommenttia:

Laura kirjoitti...

vaaau! Tuo Magnolia tyttönen on kyllä todella kauniisti väritetty. Näyttää aivan ihanalta.. muutenkin tosi suloinen kortti! hei, minulla on jo ikävä sinun kommetteja minun blogissa! nyyh! Hihii! :)

Anonyymi kirjoitti...

Näyttää kyllä hyvältä! Itse olen vasta pelannut akvarellitusseilla, -puuväreillä ja nyt uusimpana noilla promarkereilla. Viimeksi mainitut on vaan sellaisissa hinnoissa, että värivalikoima on vielä kovin suppea. Onko ne tuolta englannista tilattuina paljonkin edukkaampia?

Minnis kirjoitti...

Kaimalle, on ne markerit jonkin verran halvempia kuin suomessa, 1,80 puntaa= vähän päälle 2€ kappale, postikulut on olleet aina 5,95£=n.8€ paketin koosta riippumatta. Ainakin isohkoja määriä tilatessa säästää, muutamaa kynää yksistään ei varmaan kannattane lähteä sieltä tilaamaan.

Laura, yritän toki toisinaan kommentoida, ja haastekortteja yritän jatkaa pian, nyt on olleet vähän muut asiat päällimmäisenä :o)

Anonyymi kirjoitti...

Upeasti väritettyjä ovat nuo "kokeilusi". Mahtaako Posti-Patet olla lakossa kun meillekään ei tullut mitään postia ja se on tosi harvinaista??

Anonyymi kirjoitti...

Minnis todella kauniisti väritetty... varsinkin tuo kukkakimppuinen kissa :)
Mun kynät oli myös maananantaina postitettu ja olivat minulla torstaina, joten luulisi nyt viimeistään maanantaina sulle tulevan :)

Anonyymi kirjoitti...

Tuo kisumisu on ihana!

Mukavaa Naistenpäivää!

Aija kirjoitti...

Waude miten hienosti olet värittänyt tuon kissan!!!

Anonyymi kirjoitti...

Aivan ihanasti väritetty!

FedEx palvelusta mulla on samanlaisia kokemuksia kuin sulla... Tavara tulee kyllä nopeasti Suomeen, mutta täällä sitä saa odottaa sitten viikon...

Anonyymi kirjoitti...

Hienot väritykset.
Olet muuten oikeassa tuon maan suhteen, mitä kynässä lukee. Luin jostakin, että Taiwan on parempi. Itseäni kiinnostaa kovasti nämä eri väritystyylit... täytyy sitten vain hakea se oma tai vaihteluhan se virkistää.